torstai 14. helmikuuta 2013

Kivat kivat kaverit

Hei vaan ja hyvää ystävänpäivää kaikille meidän supersankarikavereille!

toivoopi Setä ja Flikka


sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Parempaa huoltamoruokaa

Alkuviikosta innostuttiin Avaruusasema-blogin huoltoasema-gourmet reseptistä. Varioitiin juttua vähän ja nauttittiin oma versiomme paremmasta huoltamoruuasta. Kuvat ei kyllä ole ihan Avaruusaseman tasoa, pahoittelut siitä. ehkä mekin saadaan jonain päivänä hankkittua kunnon kamera tai nykyiseen kameraan parempi putki.

Varsinaista reseptiä on vaikea julkaista, koska kokeellisen keittiömme nimissä vähän sovellettiin (varsinkin kun osa ostoslistan tuotteista ei koskaan löytänyt tietään kotiin). Jonkunlainen selostus ruuan syntymisestä voidaan kuitenkiin antaa.

Pihvit: marinoimaton possun ulkofile, näkyvä rasva leikattiin pois ja syötettiin koirille, pihvit nuijittiin ohuiksi ja paistettiin pannulla, pinnalle hyppysellinen pippuria ja suolaa. Pihvien kaveriksi grillattiin parit tomaatit.

Juuresranskalaisiin käytimme punajuurta, porkkanaa, lanttua ja bataattia. Tikuiksi leikatut juurekset keitettiin nopeasti aavistuksen suolatussa vedessä ja laitettiin uuni vuokaan. Päälle vähän oliiviöljyä ja mausteita, uunissa noin 35 minuuttua. Lopuksi sekoitettiin niiden joukkoon tinjamia.

Maustevoi syntyi margariinista, paprikajauheesta ja hienoksi silputusta rukolasta. Sotkettiin yhteen ja heitettiin muutamaksi minuutiksi pakastimeen.

Oli muuten älyttömän hyvää.

Ollaan pyritty tiistaisin tekemään myös jotain jälkiruokaa itse. Tällä kertaa kokeiltiin pikainen valkosuklaa-pannacotta marjoilla. Resepti voidaan julkaista myöhemmin, jos löydetään se vielä jostain. Pannacotta oli Sedän mukaan maailman helpoin jälkiruoka ja ehkä kokeillaan sitä toistekin erilaisilla makuvaihtoehdoilla.