Kaikki meni pieleen heti kättelyssä. Katsoimme ohjeen
netistä, varasimme aineet valmiiksi, lämmitimme maidon. Sen jälkeen pengottiin
keittiön kaappeja sen toivossa, että löytäisimme yleiskoneeseen kaikki
tarvittavat osat. Sitten etsimme käyttöohjetta, jotta ne kaikki osat saataisiin
paikoilleen.
Kun kone oli saatu koottua, oli aika heittää ensimmäiset
ainekset kulhoon ja työntää töpseli seinään. Maanisen käynnistyspainikkeen naksuttelun
jälkeen oli pakko myöntää, että olisi ehkä kannattanut testata laitteen
toimivuus ihan ekana. Reilun vuosikymmenen ajan kaapissa maannut yleiskone ei
tehnyt elettäkään pyörittääkseen teriä. Aika oli tainnut ajaa sen ohi.
No eipä mitään, onhan meillä käsivatkain ja siihen
taikinakoukut. Tästä eteenpäin on mahdoton sanoa, mitä teimme väärin. Ehtikö
maito jäähtyä liikaa, mitattiinko jauho liian reilulla kädellä, lisättiinkö
aineet väärin tai väärässä järjestyksessä? Joka tapauksessa käsissämme oli lopulta lähes
kivikova taikinamöykky, jossa ei ollut tietoakaan siitä ihanasta sitkosta ja
ilmavuudesta, joka pullataikinassa pitäisi olla. Toiveikkaina vielä
turvottelimme taikinaa reilun tunnin. Ehkä se laajeni vähän, koveni ainakin
lisää. Tekele muistutti lähinnä sinitarraa.
Tässä vaiheessa katseltiin ympärillemme keittiön kaaoksessa
ja päätettiin luovuttaa suosiolla. Paitsi, että meillä oli jo kermavaahtoa ja
marjamelbaa. Johonkinhan ne piti käyttää. Setä teki nopean kauppareissun ja
palasi kotiin ranskanleipä kainalossaan. Köyhät ritarit onnistuivat
pullakokeilua paremmin, mutta sokeria olisi saanut olla kyllä sekä
mustikka-vadelma-survoksessa että kermavaahdossa. Se taisi unohtua molemmista.
Ihan kivaa yhteistä puuhaa keittiössä. Ens kerralla
taidetaan silti hakea laskiaispullat lähimmästä leipomosta.
:D Veikkaisin liikaa jauhoja. Mitä enemmän jauhoja, sen kovempi taikina = huono/syömäkelvoton pulla.
VastaaPoistaMut ens kerraksi suosittelen Naantalin aurinkoisen laskiaispullia. Ne ovat empiiristen tutkimusten perusteella kaikista parhaimpia.
Naantalin aurinkoista taidan itsekin liputtaa jatkossa. Tai sitten menen äidille kylään opettelemaan tätä pullataikinan tekoa. :)
VastaaPoistaFlikka