keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Avoin kirje Kari Aihiselle (ja vähän Tuomollekin)

Hyvä keittiömestari Aihinen,

Katsoimme äsken tämän viikkoisen jakson ohjelmastasi Kaappaus keittiössä (jakso 3: Noutoruokaa sohvalla). Pidämme ohjelmaa hyvänä, mutta tänään jouduimme vähän pettymään.

Jaksossa Tuomo ja Laura halusivat löytää yhteisen sävelen keittiössä. Eniten kränää pariskunnan välillä tuntui aiheuttavan se, että Laura vaikutti olevan pescovegetaristi. Hän siis söi kalaa, mutta ei lihaa. Valintaansa hän perusteli eettisillä syillä.

Miksi ihmeessä siis sekä Tuomo että keittiömestari Aihinen halusivat "opettaa" Lauran syömään lihaa? Lauran lihattomuudesta puhuttiin jaksossa muun muassa ruokakammona ja Aihinen kyseli, että johtuiko valinta siitä, että Laura oli saanut joskus huonoa lihaa.

Me ei nyt ihan ymmärretä. Eikö olisi ollut jotenkin asiallisempaa ja reilumpaa löytää kompromissiratkaisuja pariskunnan ruokailuun niin, että kumpikin olisi saanut syödä omien toiveidensa ja vakaumustensa mukaan. Ihmettelemme myös, ettei ravintola-alan ammattilainen tuntunut ymmärtävän, että liha ei luonnostaan kuulu kaikkien henkilökohtaisiin ruokavalintoihin. Jakson aikana tuli monesti tunne, että Laurassa oli sekä Tuomon että keittiömestari Aihisen mielestä jotain vikaa, koska hän oli halunnut jättää lihan pois ruokavaliostaan.

Itse olemme sekasyöjiä ja eettiset vakaumuksemme ovat melko löyhissä kannattimissa, mutta olisi silti kiva kunnioittaa muiden vakaumuksia. Oikeastaan tämä asia ei edes meille kuulu, mutta harvinaisen paljon otti päähän, kun katsottiin tuota jaksoa, joten tässä vähän vappuangstia.

Todennäköisesti tulemme jatkossakin katsomaan ohjelmaa, mutta toivomme toki, että siinäkin ratkaisut pyrittäisiin  löytämään ihmisten vakaumuksia kunnioittaen.

Setä ja Flikka

ps. kurkkaa mitä Tuomolle ja Lauralle kuuluu nykyään.

1 kommentti:

  1. Itseäni hämmensi (okei, vitutti) lähinnä jakson parisuhdeterapia-henkinen lähestymistapa tähän "ongelmaan". Kun ruokaohjelmasta ilmeisesti kuitenkin kyse.

    VastaaPoista